P1010789
Willen we dat het leefbaar en aangenaam toeven is in het centrum van Den Hoorn dan moeten we zorgen dat de bereikbaarheid van het centrum en de voorzieningen goed zijn.

Hoe kunnen we dat bereiken?
Een eerste stap is er voor te zorgen dat het centrum van Den Hoorn een eindbestemming is en niet, zoals nu nog gebruikelijk een doorgangsweg. Er voor zorgen dat er logische uitvalswegen zijn voor de bewoners heeft direct tot gevolg dat ook andere weggebruikers dezelfde weg teruggaan als waar over ze gekomen zijn. De verkeersstromen moeten dus eigenlijk om het centrum heen en niet door het centrum. Door betere voorzieningen naar het centrum te maken voor voetgangers en fietsers wordt automatisch het langzame verkeer gestimuleerd. Het verkeersplan voor Den Hoorn kun je hier vinden.

7 haarlem, venkelstraat, fietsstraat

 

Een mogelijkheid daarbij is het inrichten van fietsstraten naar het centrum van Den Hoorn.

Op een fietsstraat wordt de auto gezien als een gast. Omdat voor het gemotoriseerd verkeer het centrum een eindpunt is is het voor de bestuurder gemakkelijker op te brengen om de laatste 2 a 300m naar de parkeerplaats in het centrum achter de fietser te blijven. Veel van de huidige automobilisten zijn dorpsgenoten of mensen die relatief dicht bij Den Hoorn wonen. Waarschijnlijk worden ze met de invoering van fietsstraten gestimuleerd om voortaan ook de fiets te pakken.

Onderstaand het resultaat van een onderzoek na de invoering van een fietsstraat in Haarlem.

6 haarlem, venkelstraat, fietsstraat
Informatiebron: http://www.fietsberaad.nl

Hieruit blijkt dat 16% van de geënquêteerden ontevreden tot zeer ontevreden is. Redenen van ontevredenheid staan er niet bij maar zoals bekend zijn er bij veranderingen van verkeerssituaties altijd mensen die tevreden of ontevreden zijn. We weten niet of dezelfde mensen voor de wijziging ook al tevreden of ontevreden waren.

Door in het centrum van Den Hoorn het woonerfgebied te vergroten krijg je een overgang van normale straat—>fietsstraat—>woonerf—>fietsstraat—>normale straat. De huidige verkeersstromen veranderen dus niet maar de snelheid ervan zal afnemen. Bij de lokale automobilisten zullen op deze manier positief gestimuleerd worden om te gaan fietsen of lopen. Autoverkeer dat Den Hoorn als doorgangsweg heeft gekozen zal ook naar een andere route gaan uitkijken omdat het niet meer zo snel gaat als vroeger.

1 haarlem, venkelstraat, fietsstraatHiernaast zie je de bewuste straat in Haarlem. Over hoe een fietsstraat er uit moet zien wordt nog steeds behoorlijk gediscussieerd, maar de inrichting zoals in Haarlem heeft onder de specialisten op dit gebied de voorkeur.

De huidige trend is dat het fietsverkeer drastisch zal toenemen. Dit komt met name door de aanschaf van E-bikes. Hierdoor wordt het voor veel mensen ook veel makkelijker om de auto te laten staan. Op dit moment is er een toenemend tekort aan stallingsmogelijkheden voor de fiets in het centrum van Den Hoorn.

In onze visie zou met goede voorzieningen voor voetgangers en fietsers de aantrekkelijkheid van het centrum van Den Hoorn alleen maar toenemen. Als een goed verkeersveilig Den Hoorn wordt gerealiseerd is daarmee ook een dorpsbeeld vastgelegd. De afbeelding hieronder laat de situatie zien zoals de opzet normale straat—>fietsstraat—>woonerf—>fietsstraat—>normale straat in Den Hoorn zou kunnen zijn.

DHcentrumvv1

De rode lijnen geven aan waar de fietsstraten zijn. De groene lijnen het woonerf/winkelgebied. Goede stallingsmogelijkheden moeten bij de overgang van fietsstraat naar winkelgebied worden gerealiseerd. Hiermee wordt ook weer het wandelen in het winkelgebied gestimuleerd.

 

 

 

 

2 gedachten over “Een verkeersveilig Den Hoorn

  1. Dat een ingewikkeld probleem zo simpel is op te lossen!

    Dat auto’s langzamer gaan rijden is op zich winst. Daarnaast zouden we eigenlijk moeten weten hoeveel het autoverkeer door de fietsstraat daadwerkelijk afneemt (en het fiets/voetganger verkeer misschien toeneemt).

    Is daar onderzoek naar gedaan en zijn daar getallen over?

    Paul van der Sluis

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s