Iets meer dan een week hing er een snelheidsmeter ter hoogte van Dijkshoornseweg 105, 25 meter voor de kruising met Achterdijkshoorn.

Het verkeer richting centrum kon nu zien hoe hard zij reden voordat er weer geremd moest worden voor een verkeersdrempel. In die week heb ik een paar keer een minuut of vijf staan turven welke smiley zichtbaar werd.
Helaas heb ik moeten vaststellen dat de smiley alleen maar groen was als de auto niet langs de fietsers kon.
Snelheden die aangegeven werden bij rood varieerden van 31 tot 54 km/u. Vanwege de weginrichting van de Dijkshoornseweg is het sowieso wel lastig om niet harder dan 30 km/u te rijden. De weg is n.l. niet ingericht als woonstraat maar als ontsluitingsweg en dit nodigt blijkbaar uit om iets harder te rijden….
Met 30 km/u hoef je niet te remmen voor de verkeersdrempels en volstaat het om even geen gas te geven. Door harder te rijden moet er wel geremd worden en dan komt je snelheid ruim onder de dertig. Tijdwinst nihil.
In andere gemeentes worden ook wel snelheidsmeters geplaatst waarbij de tekst: U rijdt te hard verschijnt. Volgens mij maakt dat al meer indruk dan een rode smiley. Nog beter zou zijn als in plaats van het kenteken zou verschijnen en in een daarna volgende versie: Geregistreerd: X-YYY-12 rijdt te hard. Je weet dan dat je binnenkort een schikking toegestuurd krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s